søndag den 27. februar 2011

Hvidkålssuppe med bacon

2 porrer
1 spsk olie
½ hvidkålshovede
500 g kartofler
1 l bouillon
2 kviste frisk timian
2 laurbærblade
½ l mælk
Salt og peber
Muskatnød
150 g bacon i tern

Rens porrerne, skær dem i skiver, skyl dem godt og lad dem dryppe af.

Svits porrerne i olie i en gryde, uden de tager farve.

Fjern stok og grove blade på hvidkålen og snit den groft.

Skræl kartoflerne og skær dem i grove stykker.

Kom hvidkål, kartofler, bouillon og krydderurter i gryden med porrerne og bring det hele i kog.

Kog suppen indtil grønsagerne er meget møre, det tager ca. ½ time.

Blend suppen til den har en ensartet jævn konsistens og kom den tilbage i gryden.

Justér konsistensen med mælk og smag suppen til med salt, peber og eventuelt muskatnød.

Rist baconen sprød, tag den af panden og lad den dryppe af på køkkenrulle.

Servér suppen med sprøde bacontern.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tomatsuppe

3 løg 3 porrer 1 selleri 2 røde pebere 3 fed hvidløg 1 chilli olie Balsamico 3 kg tomater 2 laurbærblade 1 spsk si...