lørdag den 13. marts 2010

Kyllingesatay med jordnøddesauce

400 g kyllingebryst
1 tsk. stødt koriander
2 fed hvidløg
1 løg
1 tsk. karry
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt ingefær
1 tsk. salt
2 spsk. sukker
3/4 dl olie
Satay sauce:
4 tørrede chilipeber
2 fed hvidløg
1 lille løg
1 rød peberfrugt
1 dl olie
200 g saltede peanuts
1/2 dl citronsaft
4 spsk. brun farin
1 tsk. salt
3 dl grønsagsbouillon


Kyllingekød skæres i tern, ca. 3 x 4 cm.
Pil og hak løgene og hvidløg og bland med spidskommen, karry, ingefær og salt.
Blandingen stødes til en pasta og røres i olien lidt efter lidt.
Mariner kødet i pastaen i mindst 1-2 timer i køleskabet.
Kyllingekødet sættes på små bambusspyd og steges på grill.
Saucen: De tørrede chilier udblødes i lunkent vand i en halv time. Derefter blendes de sammen med hvidløg, løg, jordnødder og peberfrugt.
Varm olien på en pande, kom nøddemassen i og rist den 5 min. under omrøring.
Rør citronsaft, sukker, salt samt bouillon i og smag til.
Serveres varm til det grillstegte kød sammen med ris.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tomatsuppe

3 løg 3 porrer 1 selleri 2 røde pebere 3 fed hvidløg 1 chilli olie Balsamico 3 kg tomater 2 laurbærblade 1 spsk si...