torsdag den 9. august 2012

Mandeltærte


Der er nok til 6 små tærteforme i opskriften.

Tærtebundene: 225 g smeltet smør
400 g mel
1 tsk eddike
½ tsk salt
3/4 dl vand
1 æg

Fyld:
1 æg
100 g blendede mandler
100 smør
100 g sukker
1 økologisk citron eller lime
1 spsk. vanilje
½ glas hindbærsyltetøj
Creme fraice

Ælt smeltet smør, mel, salt og eddike sammen. Pisk æg og vand sammen og bland det i dejen.
Beklæd de små tærteforme med dejen og bag dem i 10 min. ved 200 grader.

Lav en mandelcreme ved at røre æg sammen med blendede mandler, smør, sukker, vanilje og revet skal af en citron eller lime. Kom en lille teskefuld syltetøj i hver tærtebund, så en stor teskefuld mandelcreme, herefter endnu en lille teskefuld syltetøj og til sidst endnu en stor teskefuld mandelcreme.

Lad tærterne bage midt i ovnen i præcis 18 minutter stadig ved 200 grader. Og server med creme fraice.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tomatsuppe

3 løg 3 porrer 1 selleri 2 røde pebere 3 fed hvidløg 1 chilli olie Balsamico 3 kg tomater 2 laurbærblade 1 spsk si...