Der er nok til 6 små tærteforme i opskriften.
Tærtebundene: 225 g smeltet smør
400 g mel
1 tsk eddike
½ tsk salt
3/4 dl vand
1 æg
Fyld:
1 æg
100 g blendede mandler
100 smør
100 g sukker
1 økologisk citron eller lime
1 spsk. vanilje
½ glas hindbærsyltetøj
Creme fraice
Ælt smeltet smør, mel, salt og eddike sammen. Pisk æg og vand sammen og bland det i dejen.
Beklæd de små tærteforme med dejen og bag dem i 10 min. ved 200 grader.
Lav en mandelcreme ved at røre æg sammen med blendede mandler, smør, sukker, vanilje og revet skal af en citron eller lime. Kom en lille teskefuld syltetøj i hver tærtebund, så en stor teskefuld mandelcreme, herefter endnu en lille teskefuld syltetøj og til sidst endnu en stor teskefuld mandelcreme.
Lad tærterne bage midt i ovnen i præcis 18 minutter stadig ved 200 grader. Og server med creme fraice.
Ingen kommentarer:
Send en kommentar