500 g skinkesmåkød
1 løg
1 gulerod
1 laurbærblad
1 kogt kartoffel
3 æg
3 spsk smør
4 spsk mel
4 dl mælk
Revet muskatnød
Salt, peber
Røget paprika
Rasp
Olie til stegning
Kog kødet sammen med løg, gulerod og laurbærblad.
Tag kødet op, når det er kogt og kog løg og gulerod til de er bløde.
Kød, løg og gulerod blendes.
Smelt smørret i en gryde. Tilsæt mel og rør rundt. Derefter tilsættes mælken og det hele røres sammen til en tyk sovs. Krydres med revet muskatnød.
Tilsæt kødet, smag til med salt, peber og røget paprika.
Lad farsen køle af og sæt den derefter i køleskabet, så den bliver helt kold.
Kom et godt lag olie på panden.
Form farsen til små aflange fikadeller, vend dem forsigtigt i rasp og steg dem gyldne i den varme olie.
Retten hedder "croquetas de jamón" på spansk - det lyder på en eller anden måde af mere!?
Ingen kommentarer:
Send en kommentar