fredag den 9. marts 2007

Banan- og gulerodsgrovboller

25 g. gær
2,5 dl vand
3 store modne bananer
2 gulerødder
50 g. hørfrø
1 tsk salt
1 tsk honning
400-600 g grahamsmel
2 dl knækkede hvedekerner udblødt i 2 dl vand

Gær og honning udrøres i lunkent vand.
Bananerne moses og gulerødderne rives og tilsættes i gærblandingen.
Derefter røres salt, hørfrø og hvedekerner i.
Grahamsmelet tilsættes lidt af gangen. Dejen æltes grundigt, det gøres bedst med en grydeske da dejen skal være meget klistret, ellers bliver bollerne tørre og kedelige.
Dejen hæves 2 timer ved stuemperatur eller natten over i køleskabet.
Dejen formes til boller med to spiseskeer og sættes på bageplade beklædt med bagepapir.
Efterhæver en helv til en hel time.
Bages ved 180 grader i 30-35 min.

Ingen kommentarer:

Send en kommentar

Tomatsuppe

3 løg 3 porrer 1 selleri 2 røde pebere 3 fed hvidløg 1 chilli olie Balsamico 3 kg tomater 2 laurbærblade 1 spsk si...